Multidisciplinair team voor paardenwelzijn. 
Home » Wie is wie

 

Elke Huypens 

Osteopaat, opgeleid aan The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education

Neerlandensestraat 27, 3440 Dormaal (Zoutleeuw)
0476 75 14 28

Oprichtster van “De Paardenschakel”

Na een opleiding lic. Kinesitherapie heeft ze osteopathie (humaan) gestudeerd aan het Fico . Voor het behalen van de D.O. titel heeft ze haar thesis onderzoek kunnen doen in het UZ leuven. Haar passie voor osteopathie en grote liefde voor haar paarden, heeft haar eerst gebracht naar ICREO voor een opleiding osteopathie voor paarden, echter heeft dit na 2.5 j niet de voldoening gegeven die ze wel in de humane opleiding had. Via haar veearts is ze terug osteopathie voor paarden gaan studeren maar deze keer aan het Vluggen instituut, deze opleiding heeft haar niet enkel over paardenosteopathie veel bijgebracht maar ook op humaan osteopathie vlak.

 

Sinds december 2015 heeft ze de titel equine osteopaat EDO. Enkel erkende osteopaten, opgenomen in een register (IREO) bekomen de titels EDO (de humane DO titel). (Het register kan je dan ook vergelijken met een kwaliteits label).

Elke heeft een humane praktijk en de behandelingen/ clinics voor paarden kunnen eveneens doorgaan op haar locatie.

Voor meer informatie: www.honden-paardenosteopathie.be

 

Joke Timmermans

 

Zaakvoerder van Yoki

Specialist in communicatie tussen mens en paard. 

 

Hoogstraat 36 3540 Herk de Stad

0494 85 86 72 

 

Het jong ongeleerd ontremd paard Vivaldi heeft Elke tot Joke Timmermans gebracht en het succesverhaal met Vivaldi zorgde al gauw voor de eerste stappen naar de paardenschakel.  Joke is niet enkel een krak in gedragstherapie waar ze van elk monster een prins( ses) maakt maar weet enorm veel over rechtrichten, en spierwerking van een paard. Met haar manier van werken leert het paard zijn lichaam correct te gebruiken zonder overbelasting. Ze brengt je in een wereld van lichaamstaal waarin het werken met je paard een magische wereld wordt…

Joke Timmermans studeerde aan de faculteit der cultuurwetenschappen af in de richting mens en natuur. In de aanvullende studie communicatiewetenschappen ging ze op zoek naar de “ongesproken” gesprekken tussen mens en dier. Deze inter-soortelijke communicatie is vandaag haar werkveld als trainer en coach van paard en ruiter. Ze integreert haar werkervaring in de traditionele paardenwereld (Zangersheide, Manege Postelmans, groom eventing en springwedstrijden) met de kennis die ze opdeed op haar zoektocht naar meer begrip, betere communicatie en meer balans in verschillende opleidingen in haar eigen bedrijf Yoki. Ze geeft individuele lessen en ook meerdaagse clinics op verplaatsing. Met haar eigen paarden (3 Andalusiërs, 1 Fjord en 2 shetlanders) geeft ze in Herk de Stad lessen en coaching aan volwassenen en kinderen.

Ze volgde onder ander opleidingen bij:

Manegehouder Syntra, Horsemanship (Bert Swennen, Terra Natura), Rechtrichten (Marion Alblas), Zit en houding (Anne Muller), Systemisch Paardencoachen, kindercoach (3 PK), Opstellingen met kinderen (Ingrid Dijkstra) en een Coachopleiding (Diane Keymolen)

 

Voor meer informatie over de andere faciliteiten die Joke te bieden heeft kan je een kijkje nemen op haar website: www.yoki.be  of mail haar voor een afspraak